top of page

Kalandra fel!

Avagy ajánlatok az extrém sport kedvelőinek.  
A mai kalandorok Mariazell környékén számos kihívás közül válogathatnak.

A szabadságvágy, a természet és önmagunk legyőzése, a mindennapokból való kilépés vagy csak egy kis izgalom is a célja az extrém sportolóknak, nálunk biztos meglelik, amit keresnek.  

Rafting
Mariazell környékén ered a vadvízi paradicsomként emlegetett Salza folyó. A folyónak kb. 50 km szakasza hajózható. A folyó raftingolásra, kenuzásra, kajakozásra kiválóan alkalmas. Lehetőség van kezdőknek egynapos túrára a folyó szelídebb szakaszán, viszont a tapasztaltabb raftingosok sem szenvednek élményekben hiányt, mert a folyó erősebb sodrású, sziklásabb szakaszán igazán izgalmassá válik az evezés. Lehetőség van 8 személyes raft hajós túrázásokra, de a nagyobb figyelmet igénylő, intenzívebb élményt nyújtó kétszemélyes gumikenus túrákat is szerveznek. Családoknak,  baráti társaságoknak élvezetes napi programot nyújt egy ilyen vízi élmény. Csapatépítő tréningek részeként szintén kiváló lehetőség .

Búvárkodás
Aki szeretné kipróbálni a búvárkodást, annak erre is lehetősége van Mariazellben. Az Erlaufsee Mariazell mellett található tó, amely mélysége miatt kiválóan alkalmas búvárkodásra. Elképesztően színes, változatos vízi élővilággal rendelkezik. Azok számára is nagy élmény, akik csak most próbálják ki először a mélybe merülést. 1979 –ben alakult Harry Tauchschule Búváriskolája. Tapasztalt nemzetközi oktatókkal, a legmodernebb képzési módszerekkel avatják be a kezdőket e fantasztikus sport rejtelmeibe. Kezdőknek 4 napos programot ajánlanak, ami  elméleti oktatással, DVD film bemutatókkal  és medencében való merüléssel kezdődik. Majd a nyílt vízben is sor kerül a merülésre. Lehetőség van egyéni és kiscsoportos oktatásra is. 8 évestől a 60 évesekig mindenkit várnak, aki egészséges és igazolják orvosi igazolással.  Bérelni a legkorszerűbb felszereléseket lehet. A bázis a Magnus Klause Hoteltől 5 km található.

Hegymászás, sziklamászás, barlangászás
Akik még csak most ismerkednek a mászással és szeretnék megmérettetni magukat, azok az Erlaufsee mellett lévő  mászókötélpályán próbálhatják ki ügyességüket. Akiknek már szenvedélyük a hegymászás és sziklamászás, rengeteg hely közül választhat. Speciális, hegymászók részére készült térképek beszerzése a Magnus Klause Hotel segítségével lehetséges.  Barlang túrák megszervezését is vállaljuk vezetővel . Mariazelltől 15 km-re található Ausztria Grand-Canyonja az Ötscher -hegységben. Több, mint 230 km túra útvonal található itt. Itt kezdődik az Ötscher- Tormäuer Naturpark egyik csodálatos szurdok túra útvonala az  Ötschergräben. Több komolyabb, különböző nehézségi szintű hegymászó túrára van lehetőség  A szurdokvölgy csak gyalog érhető el. Wienerbruckból indul több túraútvonal. Rengeteg vízesés, barlang található a szurdokban,  jelentősebb a  Lassing Wasserfall, Mirafall.

bottom of page